Jak vypadá natáčení talk show Craiga Fergusona

Tuto reportáž jsem původně sepsal pro fanouškovskou stránku Craig Ferguson CZ, ale s BugHerem jsme usoudili, že by to mohlo zajímat i návštěvníky tohoto webu, mezi kterými je spousta fandů talk show. Řada z vás pak třeba ocení tento náhled do procesu natáčení talk show z pohledu diváka v publiku. V pondělí 7. října jsem se v Los Angeles zúčastnil natáčení epizody talk show The Late Late Show with Craig Ferguson a posléze jsem sepsal následující reportáž. Hosty ten den byli Zooey Deschanel a Ed Weeks.
Lístek

Takhle vypadá zaslaný elektronický lístek

O lístek jsem se přihlásil asi měsíc předem (jsou zdarma), po pár dnech mi přišlo schválení žádosti a lístek k vytisknutí. Byl jsem v kategorii Priority, což v podstatě znamená, že mám zaručené místo, pokud přijdu na natáčení včas. Když pak zbydou volná místa, dostanou šanci třeba i lidi bez lístku. Ke studiu, které se nachází na Fairfax Avenue v Hollywoodu, jsem dorazil autobusem asi 2,5 hodiny předem. U brány v tu dobu byla fronta lidí doufajících v místo v soutěžním pořadu The Price is Right.
Farmer's Market

Tato budova se nachází v nákupním středisku The Grove a můžete ji znát třeba i z úvodní znělky TLLS.

Bylo ukrutné vedro a čekat ve frontě takhle dlouho se mi nechtělo, tak jsem šel nejdříve sehnat něco k jídlu. Poblíž studia je venkovní nákupní středisko The Grove, kde jsem zahlédl restauraci The Cheesecake Factory. Jako fanoušek seriálu The Big Bang Theory jsem se pochopitelně rozhodl zajít na oběd tam. Objednal jsem si těstoviny Carbonara za 20 dolarů (uf) a číšník mě zaškočil otázkou, jestli chci normální porci, nebo "obědovou". Obědová je prý menší, každopádně zvláštní pojmenování mě pobavilo. Těstoviny se naštěstí povedly, ale na cheesecake mi už nezbylo místo, tak jsem po obědě šel trochu projít po The Grove, dokud nenastal čas jít zpátky ke studiu do fronty na Craiga.
The Cheesecake Factory

Restaurace The Cheesecake Factory. Jedná se o normální restauraci, nemají jen cheesecake :)

Nějakých 10 lidí už tam čekalo, tak jsem se k nim přidal a dal se do řeči s mladým týpkem z Kentucky a milým párem důchodců z Pennsylvanie. Bylo brutální vedro a pražilo do nás sluníčko, jelikož ve frontě nebyl žádný stín. Naštěstí po chvíli začali zaměstnanci firmy 1iota, což je společnost zajišťující prodej lístků a koordinaci diváků na takováhle natáčení, půjčovat velké deštníky s logem TLLS, které dobře posloužily jako slunečníky. S jednou stážistkou z této firmy jsem se taky chvíli bavil a samozřejmě ji překvapilo, když jsem řekl, že jsem Čech. Doufal jsem, že mi to zvýší šance na to, aby mě Craig vytáhl před kameru, ale bohužel se nepoštěstilo, jak popíšu dále.
The Grove

Fontána v The Grove

Po asi 2hodinovém čekání nás konečně začali pouštět do budovy, což kvůli rozřazování, kontrole lístků, bezpečnostní kontrole zabralo asi další půlhodinu, možná déle. Telefony a foťáky nám byly zabaveny, takže fotky zevnitř bohužel nemám. Také nám bylo vysvětleno, kdy a jak se smát a tleskat, že nemáme pískat, bučet a nesnažit se smát nějak nezvykle nebo na sebe upozorňovat, jen abysme se pak v televizi snáz poznali. Pobavilo mě, že nás taky vysloveně požádali, abysme se smáli, když Craig při tweetmailovém segmentu klasicky ukáže papír s dotazem kameře a hned ho zase otočí k sobě.
The Grove

The Grove

Následovalo rozsazování ve studiu, při kterém jsem se dostal do první řady - z Craigova pohledu úplně vlevo. Výhled byl sice super, ale problém byl, že kamera, která zabírá publikum, začínala svoje "nálety" přímo nad mojí hlavou, takže předpokládám, že jsem nebyl v záběru a nejspíš se na obrazovce neuvidím. Než začala show jako taková, chvíli nás bavil komik Chunky. Náhodně vybral pár lidí z publika, ptal se, odkud jsou a pak jim dal možnost vyhrát tričko. Pak řekl pár vtipů, aby nás trochu rozehřál a ještě nám dal pár dalších pokynů ohledně tleskání a párkrát jsme si to "zkusili" nanečisto. Nakonec nám pustili sestřih vtipných momentů z Craigovy show a hned poté přišel sám CraigyFerg.
CBS Television City

Budova CBS, kde se natáčí The Late Late Show (mimo jiné).

Překvapilo mě, že Craiga i Geoffa bylo docela špatně slyšet, protože i když mluví do mikrofonu, ve studiu to je do reproduktorů puštěno potichu, takže mi občas uniknul nějaký vtip, když Craig začal mluvit, ještě když jsme se smáli a tleskali. Monolog byl velice krátký, ale i tak během něj Craig stihl nazvat producenta Michaela rasistickým hajzlem a také utrousit sprosté slovo. Pak se po extrémně krátké pauze šlo na cold open a Craig vybral z publika brazilský pár a mluvil s nimi o fotbale. Neuměli moc anglicky, takže to vedlo k humorným trapasům. Na konci jim pak Secretariat podepsal fotbalový míč.
CBS Television City

"Slunečník" s logem TLLS. Pod ním pak zmíněný fanoušek z Kentucky.

Po další kraťoučké pauze, během které Craig chvíli trsal se Secretariatem, nastal čas na tweetmaily, při kterých však nedošlo na žádná překvapení. Také se konečně trochu dostal ke slovu Geoff, ale opět se jednalo jen o klasické hlášky, především odpovědi na otázky, zda Geoff byl ve městech, odkud diváci posílali dotazy. Craig si udělal z jednoho názvu města legraci a na tento vtip pak odkázal ještě několikrát v následujících rozhovorech s hosty. Geoff také po vzoru Craiga znovu nazval Michaela rasistickým hajzlem a po další krátké pauze dorazila půvabná Zooey Deschanel. I když se jednalo o zábavný rozhovor, nějak si nevybavuju výraznější momenty, které by stály za řeč. Craig rozhovor zakončil předstíraným pokuřováním z dýmky a Zooey si mohla vybrat dýmku z Craigovy rozsáhlé kolekce. Druhým hostem byl herec Ed Weeks, o kterém jsem do té doby neslyšel. Nejvtipnějším momentem podle mě bylo, když začal kritizovat Fox News, i přesto, že je to v televizi v podstatě nováček a jeho první velká role je v seriálu stanice Fox. Navíc také stihl Michaela opět nazvat rasistickým hajzlem. Aneb jak si zničit kariéru snadno a rychle :D Pro závěrečný segment "co jsme se dnes naučili" pak Craig opět povolal Brazilce ze začátku pořadu a chvíli s ním hrál fotbal. Po skončení natáčení se pak Craig jen krátce rozloučil publikem, poděkoval Joshovi Robertovi Thompsonovi za hlas Geoffa, který následně jen vykoukl zpoza rohu, odkud Geoffa ovládá, a Craig odešel. Režisér si pak vyžádal nějaké dotáčky s Geoffem, jelikož se asi předtím něco nepovedlo. Jednalo se o nějaké dvě drobnosti, nic důležitého. No a pak už nás poslali domů. Zážitek to byl rozhodně parádní, i když mě mrzí, že Craig nijak nekomunikoval s publikem a celé natáčení bylo opravdu hotové za nějakých 45 minut. Craig se s tím nepáře :) Pokud někdy budete mít příležitost na natáčení zajít, doporučuju to. A je to zdarma, no neberte to! Pokud máte nějaké otázky ohledně něčeho, co jsem třeba vynechal, neváhejte se zeptat. - scr00chy
0 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:0
Počet zobrazení:5 603

Komentáře (0)

Zrušit a napsat nový komentář