Záznam Google Hangoutu s překladateli

Včera jsme vysílali živý Google Hangout s překladateli našeho portálu.Pokud vás zajímá aktuální dění na webu nebo jen chcete blíž poznat ty, kteří vás každý den zásobují kvalitními českými titulky k těm nejlepším zahraničním videím, můžete si zpětně celý dvouhodinový Hangout přehrát. Pokud nám chcete položit nějaký dotaz na příště, učiňte tak přímo v diskuzi na YouTube.

84 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:43
Počet zobrazení:10 308

Komentáře (22)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

Typuji že vyhledávat komenty uživatelů moc nejde co? že bych třeba na profilu klikl na komentáře a zobrazily by se mi jeho komentáře, že bych se mohl třeba u někoho alespon podívat jestli ten užívat jenom trolí, nebo to myslí vážně.

20

Odpovědět

BugHer0: to FFko si myslel i to na kterým si nebyl :D, ale měl si kvalitní záskok. Jak se má ségra? :D

00

Odpovědět

To jsem rozhodně pro, rozhodně lepší než seznam hodnocených videí. :)

00

Odpovědět

Toto je zprovozněno u překladatelů, abyste si o nich mohli udělat lepší představu: http://videacesky.cz/profil/1496/abouttranslator

00

Odpovědět

Nezodpovězený dotaz:
no super, a jak se dostnanu na videa, která jsou stará jak web samotný.
Podle všeho se dostaneš jen na obsah do doby 13.03.2012 http://videacesky.cz/207
a to ještě prapodivnou cestou kde v url dosadíš např. http://videacesky.cz/1000, takže podmínka nejspíš bude pokud je hledaná page větší jak "last" replace hledaná -> last page.
Napiš mi návod,jak se dostanu na první video videacesky.cz
Nejspíš ti nefunguje stránkování, uprav si podmínky.

15

Odpovědět

btw. k tomu kalendáři pro pana Xardasse a co je směšného na tom, že si můžeš pamatovat něco podle data. Viděl jsem video zhruba před měsícem vím co v něm zhruba bylo, že se v něm diskutovalo jak Xardass přeložil své jubilejní 1000ti video s Trumpem. Chci jej vidět znova, co je pohodlnější najít si den proklikat dva-tři dny a nebo se přehrabovat v těch 1000 sračkách ?

26

Odpovědět

+JaaJVzhledem k tomu, že všechna zdejší videa o Trumpovi se vejdou na jednu vyhledávací stránku (a půlka z toho je satirický seriál Heads of Space), nevidím důvod, proč by ses tím nemohl prohrabat :-) A když víš, kdy to zhruba bylo, není zas takový problém se tam dostat, stačí párkrát tipnout pořadí stránky a je to.

44

Odpovědět

+XardassPříklad byl sarkastický se zaměřením na tebe. Jinak asi ti nic neříká, snažme vyslechnout uživatele. Pokud někteří uživatelé mají pocit, že vyhledávání dle kalendáře je pohodlnější, tak ho vyslechněme prodiskutujme důvody proč tomu tak nejde a neodpovídat suše udělej si výpočet: na úvodní stránku cca 30 videí / 4 , takže zhruba týden se vleze na úvodní stránku * 4 to je měsíc, takže tvé hledané video bude na 4 stránce. Děkujeme další dotaz prosím. Zajímavý přístup Xardassi.

45

Odpovědět

+JaaJAno, pojďme ho ukamenovat za to, ze navrhl řešení tvého problému, i když na něho osobně útočiš. Zajímavé je akorát to, že ti tady ještě někdo odpovídá.

31

Odpovědět

+AntiJaajNo myslím si, že on se navážel včera zase do mě. :) Můžu si zahrát na toho lepšího a předejít to. Ale proč? :)

11

Odpovědět

Rozumím tomu, že design hlediska hodně navigačních možností není možné realizovat. Škoda, že nesnažíte rozlišovat PC a mobil/tablet.
Ještě taková drobnost, zkuste přehodit levý panel na pravou stranu. Proč? Je to přirozenější. Pokud píšeš a valná většina uživatelů kouká i na klávesnici. Tak první pohled potom co dopíšeš, od klávesnice na monitor se zaměří více na pravou stranu, protože musíš ještě uchopit myš, která je hodně na pravé straně, tudíž tvůj pohled je vycentrovaný mezi klavesnicí a myší na monitoru se tedy zaměříš více na pravou stranu. Kdyby si zmenšil velikost fontů tak by panel působil jako doplněk stránky. Určitě by si dosáhl více využivání panelu. Zároveň by si docílil lepšího pocitu z psaní komentářů, protože by jsi měl vztah psaní textu a přímý pohled na to co píšeš. Doufám že rozumíš tím co myslím. Jestli ne, tak to zkus a uvidíš.

23

Odpovědět

+JaaJTvoje problémy bych chtěl mít taky :D

42

Odpovědět

+5825jn připadám si jako Bystrozrakův učeň.

04

Odpovědět

+JaaJProblém by mohl nastat ve zdvojeným scrollbaru. Řešeným odsazením od okraje.

04

Odpovědět

+JaaJAhoj,
na to stránkování jsem ti odpovídal, tak jen doufám, že to byl duplicitní dotaz a odpověď je tedy jinde (tady ji nevidím).
K tomu sidebaru na pravé straně - z hlavy asi nedám jediný web, kde by to tak bylo. Pravá strana prostě není pro sidebar používaná.
PC/mobil/tablet řešíme pomocí responzivnosti. Zkus přijít na web s menším rozlišením a sníží se počet videí v řádku, jejich velikost, sidebar jde do hamburgeru apod.
Já jen doufám, že svoje otázky myslíš vážně a netrolíš nás tu. O uživatele se zajímáme od začátku převzetí - ostatně množství reakcí ode mě, BugHera a překladatelů je enormní. Jakože velký. :) Občas nám něco uteče, ale snažíme se a myslím, že to je vidět. A pozor, ne všechno, co tobě sedí/nesedí musí sedět/nesedět i ostatním uživatelům, natož jejich většině. Jak jsem vysvětloval již ve videu, musíme myslet na uživatele jako na celek a to tedy i na ty, kteří se neozývají tak hlasitě, jako ty...

00

Odpovědět

Edit: zodpovězeno.

04

Odpovědět

Kalendář jsem měla hodně ráda a často jsem ho používala, ale pokud to používalo tak málo lidí, tak to asi nemá cenu. Já třeba nechápu snahu minimalizovat za každou cenu. A místo toho, aby hlavní témata (Talk show / Filmy a seriály...) byly rozklikávací (ne nová stránka, ale +), a pak by se tam kalendář krásně vešel, tak se osekává a osekává. Profil překladatele aby člověk hledal detektivním způsobem, a přitom je to tak důležité. Překladatelé jsou ti, kdo ten web v prvé řadě vytváří. Myslím, že si zaslouží být hned na hlavní straně u videa uvedeni. I za cenu snížení minimalizace.
Ale aspoň je web stále použitelný. Z představy, že by měl zmizet text u videa z náhledu, mě zamrazilo. Pořád se cítím dost ošizená, že nejde přepnout na řádkové zobrazení, kde by byl ten text celý (nebo aspoň víc než 4 řádky). Stejně tak mě mrzí, že text není nad videem, ale až pod (to dává smysl u poznámek), ale kdo to čte, když je to až dole? Dřív ten text vydal skoro na článek a i se člověk něco zajímavého dozvěděl. Souhlasím s dotazem na zvýrazněné komentáře. Ať je admin/překladatel zvýrazněn tak jak teď, ale ať je top komentář zvýrazněn např. zlatě a nejhorší komentáře ať jsou vybledlé (nebo stylem redditu skryté a nutné rozkliknout :D).

31

Odpovědět

Odpovědět

Díky za zodpovězení dotazu o článcích a hlásím se na místo copywritera! :D :D

50

Odpovědět

Nějaká rada na UOMO? :D

40