Nový web a jeho budoucnost

Jak asi vidíte, nový web je konečně realitou. Současná podoba nového webu ještě není finální, spoustu drobností jsme odložili, abychom mohli vydat nový web co nejdříve, ale na všechny slíbené i neslíbené věci dojde – nový web má tu obrovskou výhodu, že ať si vymyslíme cokoliv, nebude větší problém to realizovat, což u starého webu na Wordpressu  nehrozilo – každý zásah mohl způsobit (a zpravidla způsobil) lavinu potíží, na webu se kvůli mizernému stavu Wordpressu objevil virus a podobně.

Teď ke konkrétním novinkám a informacím, které vám chceme říct:

  1. Převedli jsme vaše uživatelské účty, ale musíte si nechat poslat email s nastavením nového hesla. Můžete se registrovat i přes Google účet, nebo Facebook účet, máte na výběr.
  2. Přihlášený uživatel má možnost procházet svá hodnocení, dávat si videa do oblíbených, nebo k přehrání později, upravit profil atd. Další funkce (například sledování konverzací, kterých se účastníte) přidáme po spuštění webu. Pokud vám něco chybí, nebo nefunguje, napište do diskuze, nebo do diskuze v sekci „Novinky“, na žádosti a stížnosti pod videi nemusí být odpovězeno, není úplně snadné neustále procházet všechny komentáře, které na webu přibydou.
  3. Přehrávač si pamatuje nastavenou hlasitost, nové playlisty, přehledné série a seriály...
  4. Štítky jsou teď mnohem užitečnější a doporučujeme je používat, každý by vás měl přivést k podobným videím, nebo k videím s konkrétní osobou – snížili jsme jejich počet, respektive jsme je sjednotili, aby nedocházelo k tomu, že pod videem bude deset štítků, které „nikam nevedou“ a jsou tedy k ničemu. V současnosti je stále doplňujeme, zařadit více než 9000 videí do štítků, případně i sérií a seriálů, je opravdu zdlouhavé. 
  5. Vyhledávání by se vám snad mělo líbit, vyhledává mezi štítky, mezi pořady a seriály a samozřejmě i ve jménech videí, samozřejmě s užitečným našeptávačem.
  6. Žebříčky jsou zpět a lepší než kdy dřív. :-)
  7. Následovat bude nábor, kterým bychom rádi získali nějaké ty další šikovné tvůrce titulků, aby byl přísun videí konstantnější.

 

Dlouhé čekání na nový web nebylo testem jen vaší trpělivosti, vývoj původní podoby nového webu byl náročný i pro BugHer0a a tvůrce původního nového webu (o lapáliích, které při tom Ondra zažil, si více můžete přečíst v jeho článku  - my bychom k tomu snad jen rádi dodali to, že jsme se nakonec rozhodli pro „vzdušnější“ web s jednodušší administrací pro titulkáře, který budeme mít vytvořený na míru a jeho tvůrce vždy po ruce, kdybychom chtěli web dál vyvíjet a opravovat, což samozřejmě budeme). „Nový nový“ web je tu, a i když je v teprve v plenkách, věříme, že vám přinese mnohem větší uživatelský komfort než původní web, který tu s námi byl více než 6 let.

0 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:0
Počet zobrazení:15 400

Komentáře (203)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

Měsíc poté, stále žádný tmavý vzhled...

30

Odpovědět

Hroozne neprehledne - jsem uplne zmateny z noveho designu. Pusobi to na me jako tak moc jednoduchy design, az to webu uskodilo. Vypada to jako pracovni verze, ve ktere pulka veci chybi, jako free wordpress sablona z pulky zaplnena.

- Moc nechapu dlazdice ve 2 radach. Vpravo od nich je ctvrtina stranky volna? Eh? Proc zrovna 2 rady?
- Najdu nekde jednoduse top videa jako byly na puvodnich strankach vpravo? Tech TOP10 nebo neco?
- Vidim spoustu drobnych nedodelku jako treba presahujici buttony z boxu
- Kdyz hledam kanal, treba Normana, tak prvne vidim jeho videa, ze kterych se na kanal az pozdeji prokliknu. Je to prace navic, kterou spousta lidi proste delat nechce; treba ja ne. Neni mozne dat na prvni vyhledavaci misto kanal nejvice podobny vyhledavacimu dotazu?
- Nerozumim vyberu videi na uvodni strance. Ted na me koukaji jedno rok stary a jedno den stary (?)
- Prehravac hrozne otravny, kdyz jdu na fullscreen dvojklikem - pak zmizi spodni lista a titulky. V tomhle je i YT prehravac lepsi.

Celkove jsem ze zmeny zklamany. Chapu, ze je treba posunout se dal (hlavne, co se tyce redakcniho systemu), ale tenhle krok podle me dost uskodil funkcnosti. Na stary web jsem rad pravidelne chodil nekolikrat tydne, ted se sem podivam jednou za par tydnu, jestli se neco zasadniho nezmenilo s designem - vidim, ze ne, tak odchazim. Neni moznost zachovat alespon cast puvodniho designu, ale s novym redakcnim systemem? Muzete nastitnit jake (zasadni) zmeny jeste chystate - protoze tohle vypada jako betaverze, na ktere se toho jeste hodne zmeni.

Doufam, ze web co v nejblizsi dobe prodela jeste nejakou designovou obmenu, ktera se prospeje funkcnosti a klidne se priblizi staremu designu - na ten jsme tu byli vsichni zvykli. A asi castecne i proto maji lidi dost vytek - moc skokova zmena.
Diky

80

Odpovědět

Mám to podobně - přijdu jednou za týden, zjistím, že je tu mrtvo a jdu pryč. Už ani na ty videa se mi nechce dívat (resp. třeba na mobilu a přes smartTV už to ani nejde)...

Zkrátka změny se neplánují, na připomínky uživatelů se nereaguje a čeká se, až si všichni zvyknou nebo sem přestanou chodit "rejpalové" jako my.

50

Odpovědět

+Zlej poldaTak tak.

10

Odpovědět

Zdravím,

na ten nový design se dá zvyknout. Bohužel, také patřím do skupiny, která ho moc nemusí. Avšak ten přehrávač je zlo. Občas se mi nezobrazí ovládací lišta a na mobilu? Ani nemluvím. Technicky to tady tedy dost kulhá.

Určitě o mě jako o návštěvníka (pravidelného) nepřijdete! Věřím, že to uděláte líp než nejlíp!

40

Odpovědět

Vobec sa mi to nepaci. Je to totalne neprehladne

124

Odpovědět

Nevidím tady návrhy na překlady. Napadlo mě, nechystáte se překládat watchmojo? To je dost nekonečná studnice zábavy myslím.

70

Odpovědět

Plánujete vrátit i staré smajlíky? :)

50

Odpovědět

Smajlíci budou, ano :-)

10

Odpovědět

Jak zde již mnozí napsali, chce to si na nový web jenom zvyknout, nicméně jsou dvě věci, které mi tu budou chybět a to:
- žlutá barva
- videa pod sebou, (opravdu není dlaždicovité uspořádání tak přehledné)

A nejspíš bych i ve "stromě" v panelu nalevo nechal jenom názvy první úrovně. Jelikož třeba nejsem až takovým fanouškem Talk show, ale mám rád naučná videa a k těm je "složitější" se dostat (složitější ve významu, že musím sjet dolů) Tož tak ;-)

131

Odpovědět

Někdo dává přednost maticovému zobrazení, jiný zase řazení pod sebe. V uživatelském výzkumu, který jsme prováděli před návrhem webu, to bylo lehce pro maticové. Doufám, že v budoucnu bude čas vyzkoušet obě zobrazení proti sobě v A/B testu.

Zobrazení položek v sidebaru pravděpodobně ještě upravíme podle teplotních map a dat z analytics.

22

Odpovědět

Jo a teď bych přidal ještě něco:
Jednak mě to vždy odhlasí, je otrava se pořád přihlašovat Taky se tím dost ztratí (nebo spíš znehodnotí) nové "fičury" stránky, jako možnost sledovat svá stará hodnocení a tak, když zapomenu/jsem línej přihlásit se (nastavením cookies v prohlížeči to není, blbne to jen tady). No a pak co se k tomu trochu váže - nějaký hlídání odkud přichází hodnocení komentářů by neuškodilo - z těch momentálních 11 lajků u mého komentáře níže je tak 5 mých - každý den si tu tak mastím ego. ;)

62

Odpovědět

Neni ostudou vratit, co fungovalo. Videa cesky byli silne v tom, jak byli jednoduche a funkcni. To neni malo. Kdyz to vratite zpet (vizualne, nikoliv enginem) udelate velkou radost cele silne komunite, ktera je (jak jiste vite) to nejdulezitejsi na tomto webu.
Predem diky za zamysleni.

105

Odpovědět

Ty kachličky jsou děsný, vůbec se mi nechce na web vracet.

232

Odpovědět

Budete nějak reagovat na připomínky, které se zde nahrnuly? Třeba novým článkem, ve kterém byste uvedli možné plánované změny? Komentářů je tu sice poměrně dost, ale většinou se točí kolem 5 stejných návrhů.

A chtěl jsem se zeptat - spolupracujete nějak s titulko*et.cz? (...asi každý ví, o jaký web se jedná) Vím, že stránek s podobným designem existují tisíce, ale ve mě nové videacesky trochu evokují připodobnění se k nim (jen namátkou: všechno enormě velké, hodně bílé, hodnocení 5-ti hvězdami, dále místo +/- u komentářů jsou trapné palce...). Odlišení vidím naopak v přesunutí výběrového panelu vlevo a seskupení videí do kachliček (což je hodně na škodu, v tom byl starý web zajímavější).

82

Odpovědět

Možná nějaký článek nebo obsáhlejší komentář připravíme.

O žádné spoluprací nevím a ten web popravdě neznám. Inspirovali jsme se převážné u zahraničních webů jako youtube, dailymotion, pornhub, edx,...

00

Odpovědět

Skvělý jsem nadšenej, ještě vychytat aby to šlapalo na ipadu bez problému a bude to ideální.
Děláte skvělou práci!

714

Odpovědět

Všechno nové se většinou nejdřív nelíbí, chce to si zvyknout. Tým videacesky.cz na tom makal, aby vše bylo lepší a uživatelský příjemnější a většina z vás je schopná jen přijít a říct, že to starý bylo dobrý a tohle je hnus fialovej. Takhle ale žádného posunu nedosáhnete. Nikdy a v ničem.

Já tleskám za inovaci a mám to tu stejně ráda, jako předtím. Je to přeci jen o zvyku.

58

Odpovědět

Musím povedať, že aj staré Videačesky boli niekedy nový web a na ten som si zvykol veľmi rýchlo. Na dobré/pekné veci sa zvyká ľahko. V prvom rade ma zaujala dizajnová stránka webu, až potom som sa dostal k obsahu, samotným videám. No tento nový web je krok späť. A povedzme si pravdu, už chvíľu klesá aj kvalita videí. Dlaždice sú neprehľadné, legendárne video na začiatku, ktoré drtivá väčšina, ak nie všetci, iba preskakujú, neustále malé chybičky (len kým som sa dostal k tomuto článku musel som naň kliknúť asi 5-6 krát, lebo ma to vždy hodilo hore, kde som zbadal slávne legendárne video), pretrvávajúce veľké chyby (to nikomu z vás adminov nevadí prekliknutie videa na fullscreen iba cez tlačítko? dvojklik samozrejme funguje, ale potom nevidno titulky, čo je sakra problém na stránke, kde pridávate cudzojazyčné videá, ďalej keď mi v tom prehrávači zmizne dolná lišta, jednoduché pohnutie s myškou nestačí, musíte si video stopnúť a zase spustiť). Zapínam si späť Adblock a odporúčam to spraviť každému, komu nový web nevyhovuje. Možno ich takto prinútime k zamysleniu sa.

43

Odpovědět

Za mě palec dolů.Všeobecně si lidi neradi zvykaj na nový věci :D a tím jak videa nejsou pod sebou jak to bylo dřív ale v řadách i sloupcích najednou tak to je takový nepřehledný.

251

Odpovědět

Nelíbí se mi jak je to bílé a zářivé. Šedé to bylo příjemnější.

191

Další