Po měsíci offline jsme zase s vámi!

Během deseti let působení v internetových vodách se náš malý fanouškovský projekt dostal do rukou už třetí velké firmě. I předchozích spoluprací si vážíme, ale po roční insolvenční tahanici jsme za nového majitele opravdu vděční. Máme radost a slavíme, ale raději decentně, abychom to nezakřikli. Doufáme, že vy, věrní fanoušci, slavíte s námi.

Ještě včera jsme krátce po vyhlášení prodeje online divize našeho předchozího majitele (Mladé fronty) psali, že „nevíme přesně, kdy se web znovu rozjede, ovlivňuje to stále spousta faktorů, ale už teď překládáme videa do zásoby. A přejeme si, ať je rok 2021 začátkem další úspěšné dekády VideaČesky.“ A ono se ukázalo, že nový majitel, Internet Info, nelenil a okamžitě zařídil zprovoznění hostingu.

Na rozdíl od Edny jsme však zjistili, že nám na webu přetrvávala chyba 500, se kterou jsme se bohužel potýkali ještě před výpadkem webu. V situaci, kdy nás nový majitel ještě ani nekontaktoval, jsme se v osm večer pokusili o malý zázrak a kontaktovali jsme bývalého kolegu, který s námi dříve spolupracoval a nyní je zaměstnancem našeho nového majitele – Erika Dvořáka. A ten nám o půl jedenácté oznámil dobrou zprávu, a sice že se chybu podařilo odstranit.

Jen pro vysvětlení – chyba se objevila pokaždé, když jste si chtěli spustit jakékoliv video, což v důsledku také neumožňuje provádět korektury videí ani jakkoliv pracovat s plánováním videí. Nestihli jsme proto zprovoznění webu připravit tak dobře, jak bychom si přáli. Buďte proto prosím s námi trpěliví, bude nám chvilku trvat, než navážeme tam, kde jsme přestali.

Nepříjemnou stránkou celého výpadku je i fakt, že jsme s vámi celou situaci nemohli nijak komunikovat, a proto jsme si jako hlavní komunikační kanál zvolili Facebook, odkud na web chodí většina našich fanoušků. Všem našim fanouškům zároveň moc děkujeme za podporu, které se nám v průběhu celé situace dostalo, moc si jí vážíme. 

V nejbližších dnech se chystáme dostat se do předchozího tempa, a jakmile se oficiálně spojíme s naším novým vlastníkem, začít řešit i další problémy, které na webu vyřešené nejsou (např. není možné se na web připojit pomocí Facebooku). Pokud na nějakou další chybu narazíte, dejte nám prosím vědět v komentářích, zkusíme ji co nejdříve odladit.

Jsme moc rádi, že blížící se 11. narozeniny VideaČesky oslavíme online :-).

Za celou redakci a všechny překladatele VČ, hAnko a sethe

 

98 %
14. nejoblíbenějšíTvoje hodnocení
Počet hodnocení:217
Počet zobrazení:8 260

Komentáře (30)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

hip hip huráááá :)

30

Odpovědět

Touto změnou také padá změna video přehrávače?

10

Odpovědět

Tak my doufáme, že ne, ale slíbit nic nemůžeme. Jak zmiňuje xardass krapánek níž – "začátkem roku 2020 to vypadalo, že by se to konečně mohlo změnit, MF vyvíjela nějaký vlastní přehrávač pro nás i Ednu, ale než se stihl dodělat, přišla insolvence a konec všech nadějí". Předpokládám ale, že on-line divizi koupili i s touhle rozpracovanou věcí, takže by to konec být nemusel. Uvidíme.

30

Odpovědět

Díky za všechny díky, pracujeme v plné polní, na příští týden chystáme úpravy ve vysílacích časech pravidelných pořadů, a snad se nám poštěstí přivítat i nějaké nové překladatelské tváře. :) O všem se včas dozvíte v Aktualitách a rozsáhlejším článku. :)

40

Odpovědět

Nejlepší dárek, videacesky jsou zpět 😘

30

Odpovědět

100% = 1. nejoblíbenější :-)

20

Odpovědět

Vítejte zpět; a přeji, aby už to odteď bylo jen lepší. :)

30

Odpovědět

Jsem rád, že jste zpět. Přesto si neodpustím rýpanec.

Kéž by "nový majitel" znamenalo i nějaké zlepšení pro návštěvníky. A to konkrétně nějaký normální přehrávač, který není z pravěku snad jen pro ty největší webové socky, a z kterého by nebylo přehrávání úplně k pos***í. To by se sem dalo potom chodit i pravidelně a pouštět si s chutí klidně každé nově přidané video, a ne jen když se fakt člověk fakt nudí aby si přehrál jedno video z deseti, resp. jen to, co ho opravdu zajímá. Ale vím, že na tohle se tu už roky úplně kašle, tak proč by se najednou mělo něco měnit, že jo?!

Nechť vás síla provází.

32

Odpovědět

My bychom za něj taky byli rádi, doslova roky jsme upozorňovali MF, že ten aktuální přehrávač je naprosto příšerný (nejhorší pro mě osobně byla skutečnost, že po použití klávesové zkratky na fullscreen se přestaly ve videu zobrazovat titulky, což je pro web našeho typu naprosto tragické).
Začátkem roku 2020 to vypadalo, že by se to konečně mohlo změnit, MF vyvíjela nějaký vlastní přehrávač pro nás i Ednu, ale než se stihl dodělat, přišla insolvence a konec všech nadějí. Slíbit, že to nový majitel napraví, samozřejmě nemůžeme. Ale věř, že budeme první, kdo se za to bude bít. Díky moc za podporu :)

101

Odpovědět

Už jsem myslel, že jste mrtví. Vítejte tedy zpět!
"což v důsledku také neumožňuje provádět korektury videí ani jakkoliv pracovat s plánováním videí"
Pracovat s videem offline neumíte?

25

Odpovědět

Když nevíš, JESTLI se ten web ještě někdy rozjede, tak je online/offline stejně celkem jedno.

21

Odpovědět

+AnonyMařkaUmíš číst? Oni se odvolávají na chybu 500 a ne na nejistotu funkčnosti webu. Zkráceně pro ty neschopné porozumět psanému textu: "Přetrvávala chyba 500 ... v důsledku také neumožňuje provádět korektury videí ani jakkoliv pracovat s plánováním videí. Nestihli jsme proto zprovoznění webu připravit tak dobře"
Pracuji s tím, co bylo psáno a ne s domněnkami! Pro adminy - ten text totiž takhle zní jako laciná výmluva :(

26

Odpovědět

+tatarakLaciná výmluva na co? Hned další den v osm ráno tu bylo nové video. Tak fakt netuším, na co si vlastně stěžuješ. Na co ti jsou hotové korektury do zásoby, když ten web stejně nejede?

10

Odpovědět

+Anonymařka"Na co ti jsou hotové korektury do zásoby"?
No přece aby dle vlastních slov stihli "zprovoznění webu připravit tak dobře, jak by si přáli".

00

Odpovědět

Jsem rád, že jste zpátky. Snad se vám pod novým majitelem podaří navázat na kvalitu a úspěchy, jako měl tento web ve svých začátcích :)

150

Odpovědět

To byl jenom měsíc? Mně to přišlo jako půl roku. :-)
Každopádně... Vítejte zpět do Života! :-)

240

Odpovědět

Welcome back! (předpokládám, že máte překladatelé z angličtiny, tak kdyby tomu někdo nerozuměl, tak mu to přeložte) :))

10

Odpovědět

Jsem rád, že jste zpátky. Takový smutný konec by si tenhle web nezasloužil. Držte se! :-)

310

Odpovědět

Díky, my jsme taky moc rádi :-)

70

Odpovědět

+setheMnoho štěstí :)

20

Odpovědět

Vítejte!

60

Odpovědět

Nápodobně :-)

00

Odpovědět

Díky moc za to co děláte!

150

Odpovědět

Jabadabadůů

120

Další