Týdenní ozvěny #2 (16. - 22. srpna 2010)

Je tu druhé vydání Týdenních ozvěn, ve kterém se opět pokusíme shrnout ta nejzajímavější videa za uplynulý týden. Nově jsme na závěr článku přidali i dvě videa, která byla na našem webu publikována už hodně dávno, ale buď se jim nedostalo zasloužené pozornosti, nebo stojí z nějakého jiného důvodu za připomenutí. Dvojici archivních kousků hodláme přidávat každý týden, takže se máte určitě na co těšit. Ale teď už honem k jádru věci...


Píseň týdne: S písní kolem světa – Stand By Me

BugHer0: Písnička Stand By Me v podání nejrůznějších pouličních muzikantů a domorodců z nejrůznějších koutů světa vykouzlila minulou středu určitě nejednomu z vás úsměv na tváři. Myšlenka projektu Playing For Change je vskutku originální, takže počítejte s tím, že přeložím některý z dalších hitů. Autoři projektu vytvořili plně vybavené mobilní nahrávací studio a objeli doslova celou zeměkouli, aby představili veřejnosti plno nadaných lidí, o kterých samozřejmě neslyšíte v televizi a nečtete v denním tisku. Projekt měl velký úspěch, a tak vystupuje skupina Playing For Change všude možně a prezentuje všem to, že ať máte jakoukoliv barvu kůže, náboženské vyznání nebo politické názory, hudba je univerzální a můžete skrze ní k ostatním promluvit, přestože se v tolika ohledech lišíte.


Rozhovor týdne: Steve Carell u Zacha Galifianakise

scr00chy: Steve Carella asi znáte. Ať už z výborného seriálu Kancl nebo z mnoha filmů, ve kterých účinkoval. Zacha Galifianakise naopak mnoho lidí nezná. Na výsluní se dostal až díky monstróznímu úspěchu komedie Pařba ve Vegas. A tak si teď může dovolit mít vlastní internetovou talk show Mezi dvěma kapradinami, do které zve různé celebrity, které pak obvykle uráží a dělá si z nich legraci. Steve Carell nebyl jeho prvním hostem, a tak už věděl do čeho jde a předem se připravil. Ozbrojil se vlastními urážkami a měl v plánu nedát Zachovi šanci mu je oplatit. Výsledek je výborný a rozhodně stojí za zhlédnutí.


Recenze týdne: Želvy Ninja

scr00chy: Recenze (ať už filmové či jiné) jsou u nás na webu celkem vzácné, proto musíme poukázat na tu velice povedenou, která se tento týden objevila. Pokud jste před lety vlastnili herní konzoli Nintendo, možná jste si zkusili i herní verzi populárního seriálu Želvy Ninja. Angry Video Game Nerd, jak si autor recenze říká, s hrou moc spokojený nebyl. Co vy? Vzpomínáte na ni s láskou, nebo jeho názor sdílíte?
.


Film týdne: Šťastný den

BugHer0: I minulý týden se u nás objevil skvělý krátký film. Byl jím snímek s názvem Šťastný den, který byl sice o poznání drastičtější a vážnější než například Donův syn, ale i přesto se okamžitě vyšplhal na přední místa žebříčku TOP 15, kde se stále s přehledem drží.

Film o osudovém výherním losu zaujme především výbornými hereckými výkony a námětem, který vede člověka k zamyšlení. Někteří z vás vyčítali snímku přílišnou předvídatelnost, ale i přesto se film vesměs líbil, o čemž vypovídá i jeho hodnocení. My jsme si tím jenom potvrdili, že se na Vimeu dají najít opravdové skvosty a pokusíme se filmy odtamtud překládat i nadále, i když bude čím dál těžší hledat nějaké takhle povedené kousky.


Archivní ozvěny


Krátký film: Havran

scr00chy: Akční sci-fi film Havran byl vámi přijat vesměs kladně, někteří mu však vytýkali příliš jednoduchý příběh a to, že působí spíš jako technologické demo. Dnes vám ho připomínáme, protože nedávno se objevila zpráva, že studio Universal koupilo na Havrana práva a za pár let se tak dočkáme jeho celovečerní verze. Produkovat bude Mark Wahlberg, který si také brousí zuby na hlavní roli. Za sebe říkám hurá, co vy?


Rozhovor: Evangeline Lilly u Conana O’Briena

BugHer0: Americké talk show máte rádi, takže stojí určitě za připomenutí tenhle hodně zábavný rozhovor z již zrušené Late Night with Conan O'Brien. Conan patřil k mým nejoblíbenějším moderátorům a hodně mě mrzí, že dali na NBC přednost Jayi Lenovi. V tomto videu uvidíte návštěvu krásné Evangeline Lilly, která ztvárnila postavu Kate Austenové v seriálu Ztraceni, který byl nedávno svou 6. řadou definitivně ukončen. Kate se svěřila s tím, že je už od dětství dost velká samotářka a musela si dokonce vymýšlet imaginární kamarády. Evangeline na mě působí z rozhovoru strašně sympaticky a určitě se při sledování dobře pobavíte, takže směle do toho...


Která videa pro vás byla minulý týden těmi nejlepšími a proč? Napište do komentářů!

 

0 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:0
Počet zobrazení:3 849

Komentáře (0)

Zrušit a napsat nový komentář