Týdenní ozvěny #1 (9. - 15. srpna 2010)

Abychom učinili obsah našeho webu opět o něco rozmanitějším, rozhodli jsme se se scr00chym, že sem budeme každý týden dávat taková krátká shrnutí toho, co se na našich stránkách za daný týden objevilo. Samozřejmě sem nebudeme vypisovat všechna videa, ale pokaždé vybereme několik kousků, které nám přišly nejlepší nebo něčím zajímavé. Rádi bychom tím upozornili na videa, které jste mohli přehlédnout i přesto, že rozhodně stojí za vidění. Rozhodli jsme se, že videa nebudeme vkládat přímo do článku, protože byste je pak nemohli přímo odtud ohodnotit, takže když se budete chtít na dané video podívat, klikněte na náhledový obrázek nebo název videa kolečkem na myši a video se vám otevře v novém okně. Podívejte se na něj, ohodnoťte ho a pak se sem vraťte a čtěte směle dál...

Téma týdne: Experiment s domácím násilím

BugHer0: Tématem týdne je Rizykovo video, které se zaměřuje na palčivý problém současné společnosti. Tohle je již druhé video s touto tématikou, které na našich stránkách najdete. Tím prvním byla reklama s Keirou Knightley. Ač mi přijde, že je video dost nadhodnoceno, určitě stojí za zhlédnutí. Nejzajímavější na něm je, že mnohem větší diskuzi než samo video vzbudila Rizykova věta v popisu videa: "Dovolil bych si říct, že skoro v každé rodině dojde ke krizi a manžel udeří svou manželku." Rizyk to rozhodně nemyslel špatně a určitě z něj neroste žádný násilník, ale hned po zveřejnění videa se v komentářích plno lidí ozvalo, jak si může něco takového dovolit říct, že to není vůbec pravda a že oni by svou manželku nikdy neuhodili. Je to jen překladatelův názor, tak to tak berte.


Kalba týdne: The Legend of Neil - 2x04 - Sjetí v Hyruli

scr00chy: Pokud jste seriál The Legend of Neil ještě nezkusili, nebo jste na něj zanevřeli po pár dílech, udělali jste velkou chybu! Nedávno jsme se totiž přehoupli do druhé řady a ta se rozjela ve velkém stylu. Dialogy jsou vtipnější, efekty kvalitnější a celkově jsou epizody o řád lepší než ty z první řady, kdy se seriál stále ještě hledal. Důkazem toho jsou výborné epizody z minulého a předminulého týdne (muzikál). Právě epizoda z minulého týdne krásně ukazuje, jak moc seriál vyzrál. Neil se ocitne na nepřátelském území a v převlečení zapaří se svými nepřáteli. Pije pochybné alkoholické lektvary a šňupe kouzelný prach. Kalba jak má být. I přesto, že takové prostředí normálně vede k trapným a nechutným vtípkům, výsledek je opačný. Tvůrci napsali chytrou a vtipnou epizodu, u které se zaručeně pobavíte. Určitě seriálu dejte šanci, nebudete litovat. První epizodu seriálu můžete zhlédnotu zde. A možná přijde i Felicia Day. ;)

Rozhovor týdne: Matt Damon u Lettermana

scr00chy: Z vašich ohlasů je patrné, že se vám velice líbí otitulkované rozhovory s celebritami v rozličných amerických talk show. I přes náročnost překladu se proto snažíme dělat alespoň jeden rozhovor týdně. Minulý týden jsme kromě rozhovoru s překrásnou Sofií Vergarou také přeložili úryvek z rozhovoru Matta Damona u Davida Lettermana. Matt v něm vypráví o tom, co dokáže způsobit jeden nevinný vtípek. Zajímavostí je, že incident, o kterém Damon vypráví (ke zhlédnutí zde), není vlastně úplně autentický. Homosexuální novinář je totiž ve skutečnosti italský komik, který tuto scénku vytvořil pro potřeby italského satirického pořadu Le Iene.

Premiéra týdne: Compulsions - 1x01 - Rozpoutání

BugHer0: Tento týden jsme odstartovali nový webseriál, který je úplně jiný než všechny, které se na našich stránkách zatím objevily. Compulsions (Choutky) je osmidílný thrillerový seriál, ve kterém je hlavním tématem násilí. Obdržel několik cen a po řemeslné stránce je to asi nejlepší webseriál, který jsem zatím viděl. Skvělá kamera i střih, výborné herecké výkony a chytlavá muzika. Rozhodně si pusťte první díl a pokud vás seriál chytne, již ve středu přidáme na naše stránky pokračování.

Film týdne: Donův syn

BugHer0: Krátké filmy patří na našem webu už dlouho mezi ta nejoblíbenější videa. Filmem tohoto týdne se stala bezpochyby krátkometrážní mafiánská komedie Donův syn. O víkendu jsem ji zhlédnul na Vimeu a okamžitě jsem se pustil do překladu, protože takhle povedený kraťas jsem už dlouhou dobu neviděl. Napsali jste k němu už asi 70 komentářů a kupodivu ani jeden z vás nenapsal, že by se mu film nelíbil. Film se okamžitě zařadil mezi absolutní špičku našeho webu a aktuálně útočí na post nejlepšího videa ze všech. Od včerejšího poledne, kdy jsme tento snímek zveřejnili, se vás na něj podívalo už 9000 a tím jste nám dali dost jasně najevo, že o krátké filmy máte zájem. Proto už pro vás chystáme pár dalších povedených snímků, i když trumfnout Donova syna nebude rozhodně lehký úkol.

Úlet týdne: Sharktopus

BugHer0: Úletem uplynulého týdne byl jednoznačně trailer na film Sharktopus. V komentářích se hned po uveřejnění (celkem očekávaně) strhla debata o tom, jestli se ten film opravdu chystá nebo je to nějaký ulítlý vtípek. Nevím, jestli budete potěšeni nebo zklamáni, ale vážně to není žádný vtip. Televize Syfy bude tenhle film vysílat a na největší internetové databázi filmů IMDB již najdete jeho profil včetně hereckého obsazení. Máme se zkrátka na co těšit!


Jak se vám tento článek líbil? Máme podobná shrnutí dělat každý týden? Které video vás minulý týden nejvíce zaujalo? Napište nám do komentářů!
0 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:0
Počet zobrazení:3 369

Komentáře (0)

Zrušit a napsat nový komentář