AKTUALIZOVÁNO: VideaČesky.cz na Festivalu fantazie

AKTUALIZOVÁNO: Sandeep Parikh nám bohužel napsal, že letos nakonec nemůže dorazit. Dostal novou práci, která ho prý plně zaměstná na následujících 12 týdnů, takže se velice omlouvá a moc rád by přijel příští rok. Snažili jsme se za něj sehnat narychlo náhradu a herci z webseriálu JourneyQuest nám dokonce rychle odpověděli, že by moc rádi dorazili, ale ani za předpokladu nadměrného zájmu fanoušků by nebylo možné pokrýt náklady na jejich cestu a pobyt. Omlouváme se, ale bohužel se s tím nedá nic dělat.

Jak jsme vás již dříve informovali, velká část našeho překladatelského týmu se chystá vypravit na letošní ročník Festivalu fantazie, který se bude konat od 28. června do 7. července v Chotěboři. Na místo by mělo dorazit 10 - 20 našich překladatelů, kteří si pro vás připravili zajímavý dvoudenní program plný přednášek a projekcí, který se bude konat v samotném závěru festivalu v pátek a sobotu 5. a 6. července. V pátek je státní svátek, a tak za námi můžete bez problémů na oba dny dorazit. Časový rozpis našeho programu najdete na tomto odkazu a anotace jednotlivých přednášek o pár řádků níže.

Zaboo
 

Pátek 5. července

Klub Anonymních YouTuberů (Wizardy) Nepustíte kameru z ruky ani ve spánku? Je vaše tlačítko F5 téměř nečitelné, jak neustále refreshujete stránku s počítadlem zhlédnutí? Končíte konverzace frází "A nezapomeňte dát like a odběr!"? Přijďte si o tom popovídat. Proč jsem přispěl na Out With Dad (petrSF) Přednáška o tom, proč jsem se rozhodl nejen překládat, ale finančně přispět na natáčení kanadského webseriálu Out With Dad, jenž vypráví o ovdovělém otci Nathanovi a jeho patnáctileté dceři Rose, která si začíná uvědomovat, že ji přitahují dívky a že je zamilovaná do své nejlepší kamarádky Vanessy. Jak se dá na YouTube vydělávat (axchoo) YouTube už dávno není jenom zdrojem zábavy. Profesionálové i amatéři po celém světě místo chození do práce vydělávají tvorbou a šířením originálních videí. Chcete být jedním z nich? Pak jste vítání. Přednáška obsahuje jak teoretickou část, tak praktické příklady. Jak se překládá pro dabing (SolamBee, BugHer0, DJ Obelix) Zajímá vás překlad pro dabing? Chcete vědět, jak takový dabing vůbec vzniká a u kterých pořadů a filmů se překladatelé našeho portálu podíleli na vzniku českého znění? Přijďte na přednášku, kterou povede BugHer0, SolamBee a DJ Obelix a dozvíte se víc. Vsauce (tynka) Vsauce je nejrychleji se rozrůstající kanál na YouTube s téměř 3,5 miliony odběratelů. Michael Stevens, tvůrce a moderátor pořadu, přiblíží vznik svých videí a představí se i ze své osobní stránky. Součástí přednášky bude i Michaelovo nejsledovanější video. Jak se dělají titulky (Tým VideaČesky.cz) Baví vás překládání? Zajímá vás, jaké zásady byste měli dodržovat při tvorbě a časování českých nebo slovenských titulků a jaké programy používat? Přijďte si poslechnout, jak to děláme u nás na webu a jak se naše postupy liší od tvorby titulků pro televize a kina. StarKid: Pohled na jeviště i do zákulisí (Milia) Studenti, kteří svými muzikálovými parodiemi Harryho Pottera, vesmírných ság i Batmana dobyli srdce desetitisíců internetových fanoušků z celého světa. A díky VideaČesky i v ČR. Poznejte vše o fenomenálním týmu StarKid v informacemi, (video)zajímavostmi i zákulisními historkami nabité přednášce. Angry Video Game Nerd (DJ Obelix) "Vezme vás zpět do minulosti..." Máte rádi retro hry z dob dávno minulých? A také vás jejich "kvalita" často přiváděla k šílenství? Nejste v tom sami! Představíme vám tvorbu populárního Jamese Rolfea, který se s ničím a nikým nemazlí. A těšit se můžete i na předpremiérovou přeloženou epizodu! Vše o zahraničních talk show (Tým VideaČesky.cz) Craig Ferguson, Conan O'Brien, Graham Norton, Ellen DeGeneres, Jimmy Kimmel a další. Přijďte se dozvědět něco o nejznámějších moderátorech amerických a britských talk show a podívat se na jejich nejzábavnější rozhovory a videa, která zatím na našem webu nenajdete.

Sobota 6. července

Jak má vypadat virální video (Mithril) Pár jednoduchých rad, jak vytvořit úspěšné virální video. Proto si připravte zápisníky a video kamery a pusťte se do akce. (za úspěch neručíme) Pořád lepší než MTV (Mithril + Michal Wraithik Krybus) Přijďte se seznámit s některými YouTube hvězdami, jako jsou Lindsey Stirling nebo The Piano Guys, které se proslavily svými hudebními klipy. A to včetně ukázek jejich tvorby. Vizuální efekty v praxi (Patrick Macharovský) Proniknutí do zákulisí tvorby filmových vizuálních efektů velkých hollywoodských studií. Zajímavosti o vizuálních efektech, praktická ukázka a na závěr premiéra nového krátkometrážního snímku, jehož autorem je Patrick Macharovský. Naučné kanály na YouTube (Mithril) Na co chodit do školy, když se můžete vzdělávat na YouTube? Průřez těmi nejlepšími naučnými kanály, aneb každý si najde to svoje. Dvouhodinovka s týmem VideaČesky.cz (Tým VideaČesky.cz) Zajímá vás, jak to funguje na našem webu? Chtěli byste začít překládat, ale nevíte jak na to? Pak přijďte na toto dvouhodinové setkání s překladatelským týmem našeho webu. Čeká vás spousta zajímavých informací, odpovědi na vaše otázky a možná i nějaká ta soutěž. Těšíme se na vás! Svět (web)seriálů (SolamBee) The Guild, Aim High, Troopers, Bite Me a mnoho dalších... Webseriály jsou čím dál populárnější nejen na našem webu. V čem tkví tajemství jejich úspěchu? Jak těžké je takový projekt realizovat? Těšte se na pár zajímavostí, porovnání a ukázek. Diskuze vítána! Game testerem na druhém konci světa (DJ Obelix, BugHer0) Pro mnohé pařany je to vysněná práce, ale není všechno zlato, co se třpytí! O slastech i strastech pracovního pobytu v Kanadě ve firmě zaměřené na testování her vám povypráví dva současní překladatelé z našich řad - DJ Obelix a BugHer0. Přijďte si nechat vzít iluze, ale i získat praktické rady. Herní koutek LIVE! (Zoidy) Herní koutek VideaČesky.cz naživo. Nejlepší herní trailery a videa z připravovaných her s českými titulky. YouTube Let's Play scéna (Shial) Máte rádi hry a chcete se podívat, jak je hrají i ostatní? Seznamte se s nejznámějšími zahraničními hráči her na YouTube.
Budeme moc rádi, když se na nás přijedete podívat, a pokud vás náhodou něco z našeho programu nezaujalo, nezoufejte, v rámci Festivalu fantazie můžete zajít i na přednášky kterékoliv z dalších programových linií nebo skočit třeba do kina, kde budou promítány každý den tři až čtyři filmy, většinou za pouhých 30 Kč. Těšit se můžete na Iron Mana 3, Star Trek 2, Muže z oceli a spoustu dalších filmových lahůdek. Aktuální program Festivalu fantazie, který se bude i nadále obměňovat a doplňovat, najdete zde a přihlásit se jako účastníci můžete zde. Speciálně pro naši linii jsme také připravili tuto událost na Facebooku, tak se přidejte a sledujte průběžně aktuality. Tak neváhejte a přijeďte za námi. Na viděnou v Chotěboři! V případě jakýchkoli dotazů, pište do komentářů a my vám vše rádi zodpovíme!
0 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:0
Počet zobrazení:3 955

Komentáře (0)

Zrušit a napsat nový komentář