Kartičky s idiomy pro výuku angličtiny

Angličtina může být někdy ošemetná, hlavně co se týče idiomů. Na našich facebookových stránkách jsme pro vás párkrát několik sad idiomů s českých překladem vytvořili. Dobrá polovina z nich pocházela z videí populárně naučného kanálu Extra Credits, který tu můžete sledovat každou neděli v 17:00. Pro ještě lepší podporu při učení angličtiny jsme si pro vás připravili kartičky s idiomy, které si můžete vytisknout, vystřihnout a přilepit si je třeba do sešitu, na nástěnku nebo si z nich udělat pexeso.

Co všechno kartičky obsahují?

Kartičky jsou stejné, jak je znáte z Facebooku. Jsou rozdělené na dvě části.

  • První představuje samotný idiom a grafickou pomůcku vystřihnutou přímo z dané epizody Extra Credits série (všechny zatím odvysílané díly najdete zde).
  • Druhá část cituje anglickou větu, ve které se idiom nachází, a její český překlad. V levém dolním rohu pak můžete vidět název odvysílané epizody, ze které idiom pochází.

Kde najdu všechny vydané idiomy?

Idiomy najdete na našem Google disku. V současné době tam najdete 59 idiomů ze čtyř sérií (první světová válka, první křížová výprava, kolaps doby bronzové a první opiová válka). Další idiomy z již vydaných sérií budou průběžně přidávány a ke konci jich bude něco přes sto. Vždy, když vyjde nová epizoda, najdete idiomy z ní zde. Paralelně s tím budou vycházet i na našem Facebooku, tak nás nezapomeňte sledovat.

A co dál?

Kartičky můžete využít ve škole, doma nebo kdekoliv jinde, kde vám budou dobrým společníkem při učení angličtiny. Pokud byste měli zájem o idiomy z epizody, která tu ještě není přeložená, napište nám na náš e-mail info@videacesky.cz nebo nám přidejte tip na video, který je k dispozici v pravém horním rohu stránky.

Autorka překladu a grafiky: Kara (e-mail)

Originální projekt: Extra Credits

Kartičky s idiomy jsou šířeny pod Creative Commons BY-NC-SA 2.0 license. To znamená, že kartičky mohou být užívány, upravovány a sdíleny zdarma pod stejnou licencí, ale nesmí být prodávány bez souhlasu autorů Extra Credits.

97 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:34
Počet zobrazení:7 386

Komentáře (5)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

This is very helpful! Thank you for sharing! It excites me to learn many new things just like how pokemon café mix excites me! You can [url=https://pokemoncafemix.io/]go now[/url] and see how exciting it can be to serve mouth watering meals and solve cute swirly puzzles! You can try it now!

00

Odpovědět

Díky moc. To jsem zrovna potřeboval.

30

Odpovědět

Karo to je krásný :O skvěle využitá příležitost! Díky!

60

Odpovědět

Jsem ráda, že se idiomy líbí. :)

60

Odpovědět

Objednávám pro celé ministerstvo!

320