VideaČesky vyráží na české univerzity! (nově i ČVUT a ZČU!)

Na začátku září jsme vás v tomto článku prosili o pomoc s domluvením projekcí nejlepších krátkometrážních filmů známých z našeho webu na vašich univerzitách. Ozvalo se nám hned několik studentů a studentských organizací, a my vám tedy můžeme s radostí oznámit, že už máme domluvená data a místa konání jednotlivých akcí. V průběhu podzimu navštívíme naprostou většinu českých studentských měst!

Náš aktuální rozvrh vypadá následovně:
18. 10. 2017, 17:30 – Olomouc

Univerzita Palackého, pořádáno v kině Metropol (Sokolská 572/25)
událost na Facebooku

1. 11. 2017, 19:00 – České Budějovice
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích – Aula JU Bobík (Studentská 1410/23)
událost na Facebooku

9. 11. 2017, 19:00 – Zlín
Univerzita Tomáše Bati v Zlíně – budova U15, místnost 003 (Vavrečkova 5669)
událost na Facebooku

15. 11. 2017, 19:00 – Ústí nad Labem
Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem – aula Pedagogické fakulty CA-NA (České mládeže 8)
událost na Facebooku

20. 11. 2017, 18:00 – Ostrava
Ostravská univerzita, pořádáno v Centru PANT (Čs. legií 22)
událost na Facebooku

23. 11. 2017, 19:30 – Praha
Univerzita Karlova – Velká aula Filozofické fakulty UK (místnost č. 131, nám. Jana Palacha 2)
událost na Facebooku

30. 11. 2017, 19:30 – Praha
ČVUT – Fakulta strojní (posluchárna 256, Technická 4)
událost na Facebooku

6. 12. 2017, 18:00 – Plzeň
ZČU – posluchárna EP110 (Univerzitní 26)
událost na Facebooku

Jednání s brněnskou VUT nakonec bohužel ztroskotalo, a tak prosíme, pokud se tu najde někdo, kdo by byl schopen pomoci nám domluvit projekci na půdě Masarykovy univerzity, ozvěte se nám prosím na mail info@videacesky.cz! Byla by velká škoda, kdybychom museli Brno vynechat.

Do všech měst přijedeme se stejným cca 90minutovým pásmem skvělých krátkometrážních filmů s českými titulky, na které navážeme v případě zájmu krátkou besedou s překladateli. Budete mít tedy možnost se nás zeptat na cokoliv ohledně titulkování a překladu obecně. Samozřejmě budeme také rádi, když se za námi stavíte na krátký neformální rozhovor po skončení projekce nebo s námi zajdete na pivo. :-)

Vstupné je zdarma a všechny projekce jsou přístupné studentům daných VŠ, ale i široké veřejnosti, takže neváhejte, označte na Facebooku, že se zúčastníte, a pomozte nám akci šířit mezi své přátele.

Děkujeme všem, kteří nám pomohli projekce domluvit, a budeme se na vás těšit!

80 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:33
Počet zobrazení:8 462

Komentáře (19)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

Byl jsem v Budějovicích, z vybraných videí jsem viděl předtím jen jediné. Musím říct, že jsem byl velice mile překvapen, celý večer se mi líbil a již nyní se těším na příště. Pokud tedy nějaké bude, určitě se přijdu znovu podívat. Děkuji

50

Odpovědět

Děkujeme moc za Ústí nad Labem! Bylo to parádní a budeme doufat v návštěvu i v letní semestr :-)

40

Odpovědět

zdravím link k události na ZCU vede na událost na CVUT

00

Odpovědět

Omluva. Opraveno. ;-)

00

Odpovědět

Skoda, ze soucast promitani nebude treba i nejaka premiera kratkeho filmu, ktery zde neni dosud prelozen.

00

Odpovědět

To je v plánu do budoucna, ale předevčírem jsme byli v Budějovicích , dorazilo asi 90 lidí a na konci jsem se ptal, jestli je tam někdo, kdo viděl všechny nebo naprostou většinu filmů, které jsme promítali, a zvedly se dvě ruce. Takže se nemusíš bát, že bys neviděl nic nového. Navíc na velkém plátně je to jiný zážitek. ;-)

50

Odpovědět

Byla jsem v Olomouci s tím, že jsem se těšila i přesto, že dost kraťasů znám. :) Byla jsem příjemně překvapena, a to i kamarádka, která doposud Vaši stránku neviděla. :)

I u videí, která znám, bylo fajn je vidět na plátně. :)

Díky a určitě v tom pokračujte, smysl to má!

80

Odpovědět

Škoda že to nebude na VUT v Brně :/

30

Odpovědět

Může mi někdo osvětlit co má tento "projekt" za smysl ?? Chápu, když se dělá projekce nového filmu, že se rozhovor udělá s režisérem nebo herci, nebo když spisovatel přečte pár kapitol ze své knihy a poté udělá autogramiádu. Trošku za vlasy mi už připadá Noc reklamožroutů, kdy lidé koukají více než 5 hodin na reklamy, ale tam se dá alespoň pochopit, že jsou to reklamy, které člověk většinou neviděl, navíc je to celé reklamní akce, která generuje zisk.... což vy nemůžete.
Možná bych i pochopil, kdyby Vás někdo oslovil s tím, že má zájem udělat rozhovor o vaší práci do nějakého článku...
Co moc ale nechápu je, že jste se sami ozvali s tím, zda někdo nechce vysílat "vaše" videa a už vůbec nepochopím je, že je o to takový zájem ze strany univerzit. Celé mi to připadá prostě šílené, ale asi je už taková doba no.

1118

Odpovědět

Možná tě to překvapí, ale lidi nechodí do kina "jen na nové filmy". Moc hezky fungují třeba projekce naslepo, které se pravidelně konají v několika českých kinech – divák přijde do kina, neví na co, a obvykle jde o nějaký pár let starší film, který stojí za vidění. Lidé to berou jako společenskou akci, kde je ještě velká šance, že uvidí něco kvalitního, navíc na velkém plátně.

My děláme to samé s krátkometrážními filmy, které rozhodně stojí za vidění. Lidé předem nevědí, co uvidí, ale jde o skvělé věci, navíc různých žánrů. Člověk si je může pustit na YouTube, ale na velkém plátně je uvidí jen stěží. A ano, univerzitám jsme se sami ozývali, protože jinak by asi jen těžko zjistily, že něco takového chceme dělat. Navíc je často zajímá i následná beseda o titulkování a překladu, protože spousta těch VŠ má překladatelské obory a mladé teď zajímá i třeba tvorba titulků pro Netflix a další témata...

Chápu, že tebe k účasti nepřesvědčím, a ani nechci, když jsi takhle negativně naladěn, ale věř tomu, že to je fajn akce, což můžou potvrdit i komentáře diváků z Hradce níže – tam jsme projekce minulý rok testovali.

173

Odpovědět

+BugHer0ja vám fandím..lepšie ako vítať nigráčikov, či fetovať pod mostom.. ale nedá mi sa neopýtať :D nemáte nič lepšie na práci, alebo z toho máte aspoň €€€?

11

Odpovědět

Určitě přijdu až budete v Ov, už teď se těším, tak snad na to nezapomenu :D :D

70

Odpovědět

Super! V Ostravě to bude asi hodně zajímavý, protože nás kontaktovali z Filozofické fakulty, že jim to přijde hrozně fajn a že by rádi po projekci rozjeli i nějakou podrobnější diskuzi o překladu a titulkování s členy FF.

60

Odpovědět

Tak Masaryčka má výborné prostory v kině Scala, jenom opravdu nevím, jak se postupuje pří pořádání takových akcí. Pak mě napadá Kabinet MÚZ, tam bývají často studentské projekce a neměl by být ani problém tam takovou akci uspořádat.

40

Odpovědět

Do Scaly jsem psal a nemají zájem. :-/

40

Odpovědět

Minule to na UHK bylo skvělé.. vím o spoustě lidí co by tentokrát šli a já sám bych ze zúčastnil znovu.

40

Odpovědět

Díky za pochvalu! Reakce níže. :-)

30

Odpovědět

Eeej :-/ A na UHK v Hradci to nebude?? :-) To by bylo super :-) Prý se to minule moc vydařilo...já ta bohužel nebyl (zdravotní důvody), ale letos bych zašel :-) :-D

70

Odpovědět

To rád slyším. UHK sloužilo jako testovací subjekt, konala se tam projekce obou pásem krátkých filmů, se kterými chceme tento zimní a letní semestr vycestovat do dalších měst. Tj. vy jste už ty filmy, které studenti ostatních univerzit, teprve uvidí, viděli. :-)

Pokud zvládnu ještě dát dohromady materiál pro třetí projekci a podaří se mi získat svolení autorů, udělal bych třeba na začátku prosince ještě znovu i projekci v Hradci. ;-)

80