TOP 5 roku 2020 aneb 11. narozeniny VideaČesky

Loni jsme na 10. narozeniny udělali celkový žebříček toho nejlepšího, co na VideaČesky najdete. Tentokrát se ohlédneme za úspěšnými videi z nepříliš vydařeného roku 2020. Snad vás následující TOP 5 přesvědčí, že aspoň něco dobrého na něm bylo. Minimálně vám garantujeme úsměv na tváři smiley.
 

TOP 5 (97 %): Začneme pěkně zostra, a to 78. nejoblíbenějším videem na webu, které vypadá, jako by vyšlo zrovna včera: Čtyři kroky vládního řešení krizeV komediálním seriálu Jistě, pane premiére mají spolehlivý návod, jak se ve čtyřech krocích vypořádat nejen s vládní krizí, ale téměř s čímkoliv.


TOP 4 (97 %): Dobrák, slepec a rasismus

Jako další tu máme jediné francouzské video, které se probojovalo do TOP 5. Trocha nekorektního humoru z kanálu Suricate vás určitě pobaví – Jižní Karolína, rok 1852. Dokáže uprchlý otrok přesvědčit slepého pistolníka, že je běloch?

TOP 3 (98 %): Krmítko a překážková dráha pro veverky ve stylu Drtivé porážky

Tenhle kousek dlouho útočil na příčku nejvyšší, ale nakonec je z něj 8. nejoblíbenější video. Mark Rober, který například dokonale nachytal zloděje balíků (první i druhé video máme na webu), se v karanténě rozhodl pozorovat ptáky. Kvůli veverkám, které neustále vykrádaly jeho krmítka, nakonec uchopil celou situaci trochu jinak…

TOP 2 (98 %)Rowan Atkinson o svobodě slova

Proslov Rowana Atkinsona zazněl na půdě britského parlamentu už v roce 2012. Vzhledem k současných diskusím ve veřejném prostoru je ale stále aktuální. Video je také součástí delší kompilace videí o svobodě slova, kterou nám jako tip zaslal anonymní divák.

TOP 1 (99 %): S hodnocením 99 % je video Zapálil Bob Mortimer svůj dům? ze série Would I Lie to You? aktuálně 2. nejoblíbenějším videem webu. Pořad vám pravidelně připravoval Markst, který si právě vybírá pauzu, a tak bude překlad nyní v režii snoopadoop a marysol.

Princip britské show spočívá v tom, že host jedné skupiny poví příběh a druhá skupina mu pokládá různé otázky. Po sérii dotazů účastníci hádají, zda byl příběh pravdivý, nebo ne. Bob Mortimer se nyní vrací s příběhem z dětství. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jak bychom uplynulý rok na webu shrnuli celkově? Jsme rádi, že jsme překonali krizi v Mladé frontě, v komentářích se objevují naši staří známí dobráci, krmíme vás neustále rozmanitým obsahem, i když za některý výběr občas schytáme drtivou kritiku, svobodu slova v mezích zákona a lidské slušnosti můžete nadále uplatňovat v komentářích, a pokud nám nikdo nezapálí servery, budeme tu pro vás po celý rok 2021 smiley.

Za celou redakci a všechny překladatele VČ
hAnko a sethe

P.S. Praotec BugHer0 vystoupal na horu Web a děl: „To je ona, země zaslíbená, videi a překlady oplývající!“ A tak vznikla země VideaČesky, na jejíž rodnou půdu se praotec po letech navrátil! Volejte třikrát sláva! První překlad od něj už brzy!

97 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:32
Počet zobrazení:7 870

Komentáře (3)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

Vitej zpet @BugHer0!

41

Odpovědět

Blahoželám k výročiu.Chcem sa opýtať:máte zakázané prekladať Billa Burra?

00

Odpovědět

Nikoliv, sice se tu nějakou dobu neobjevil, ale to asi spíš proto, že jsme nenarazili na nic, co by vyloženě stálo za překlad. Máš-li nějaký tip, stačí dát vědět :)

60