A teď už jen kvalitně jako dřív!

Zdravím všechny návštěvníky VideaČesky.cz! Pokud jste tento web objevili teprve nedávno, radši se ve stručnosti představím. Jmenuji se Vojtěch Tuček (BugHer0) a v roce 2010 jsem založil portál VideaČesky.cz, kde jsem spolu s týmem překladatelů začal vytvářet české titulky k těm nejlepším videím z YouTube. V tomtéž roce jsme vyhráli cenu Křišťálová Lupa v kategorii Dobrej nápad, web se vyvíjel, tým překladatelů rozrůstal a návštěvnost šla nahoru. Loni se nám ale nepodařilo realizovat projekt nového webu, který měl nahradit starý „wordpressovský“, já jsem cítil, že už nemám z vlastních prostředků kam portál posunout a když přišla nabídka od zájemce, který chtěl VideaČesky.cz koupit, rozhodl jsem se, že to tak bude asi nejlepší, rozloučil jsem se s věrnými návštěvníky a rok jsem zde působil jen jako překladatel, abych mohl dál dělat aspoň Conana a neztratil kontakt s webem, který jsem kdysi založil.

Nový majitel připravil nový web, chopil se správy obsahu, náboru nových překladatelů atd. Po roce se ale rozhodl, že od projektu odejde a přenechá ho dalšímu, v pořadí již třetímu, majiteli v podobě vydavatelství Mladá fronta. Minulý týden mě ředitel divize Online Mladé fronty Erik Dvořák zkontaktoval a sdělil mi, že by byl rád, kdybych se na portál vrátil do své původní role a věnoval se kompletní správě obsahu, komunikaci s návštěvníky i překladateli, korekturám veškerých videí a správě Facebooku. Za ten rok jsem se zase trochu posunul, leccos se mi rozleželo v hlavě, ale především mi došlo, že mi práce na webu a komunikace s vámi i překladateli neskutečně chybí. Navíc mě mrzelo, když jsem viděl, že je tu teď vůči vedení trochu negativní postoj, stěžujete si na kvalitu videí, nedostatky webu i přehrávače a spoustu dalších věcí, dolů šla i návštěvnost, a tak jsem se po osobním setkání s Erikem rozhodl, že se na svou původní pozici již od pondělí vrátím a pokusím se pomoci vrátit webu jeho někdejší popularitu.

Asi nemá smysl rozebírat tu, co všechno fungovalo nebo nefungovalo, proč klesla návštěvnost a někteří z vás už na web nechodí tak často jako kdysi. Důležité je vymyslet co s tím. Erikovi se většina mých nápadů líbila a mám jeho plnou podporu, takže se těším, že se nám s Mladou frontou v zádech může podařit realizovat i věci, na které jsem kdysi sám neměl potřebné finanční prostředky ani know how.

Nemůžu vám slíbit, že všechno vyjde, ale pokusím se aspoň bodově nastínit pár základních cílů, kterých bych se rád v nejbližších týdnech a měsících držel.

Zavedení nových webseriálů a pořadů

Během uplynulého roku zmizela spousta pravidelných rubrik a webseriálů, na které jste byli zvyklí, a většina sérií se tu překládá nepravidelně. Nyní bychom rádi některé rubriky obnovili a především již v září začali pravidelně vysílat zbrusu nové a kvalitní webseriály, kvůli kterým se budete na web opět rádi vracet. Chceme tu více naučných videí, stand-upů, talk show. Už teď sestavujeme podzimní vysílací schéma a máte se na co těšit! :-)

Nábor překladatelů

Nábor nových posil se plánoval tak dlouho, až se nestihl realizovat. Nové překladatelské tváře by měly webu dodat impuls a pomohou nám objevit kvalitní videa, o kterých dosud nemáme tušení.

Nábor redaktorů

Kromě videí bychom rádi přibrali do týmu i pár redaktorů a nadšených pisatelů, kteří by pomáhali vytvářet zajímavý obsah ve formě článků, recenzí, fejetonů apod. Pokud vás baví psát, ale momentálně vám chybí publikum, zůstaňte na příjmu, protože budete mít jedinečnou možnost oslovit prostřednictvím svých článků stovky či tisíce fanoušků VideaČesky.cz.

Nové funkce webu a optimalizace současných

Nový web přišel s několika novými funkcemi, ale některé nejsou ještě úplně doladěné a spousta jich chybí úplně. Naším cílem bude zaměřit se na nejpalčivější problémy (dark mode, řazení komentářů, zpřehlednění návrhů videí, zlepšení vyhledávání…) a postupně přidávat nové možnosti a funkce, ale buďte prosím trpěliví. Předání webu novým programátorům není nic snadného.

Zviditelnění překladatelů

Překladatelům se tu sice vytvořily nové profily, ale nikdo si moc nevšímá, kdo které video překládá a nových tváří si téměř nevšimnete. My bychom nyní rádi dopřáli překladatelům více prostoru a pozornosti, protože na nich celý web stojí.

Čtyři videa denně

Cílem je vrátit se k původní dávce čtyř videí denně, abyste měli důvod každý den náš web několikrát navštívit a těšit se, co všechno se tu objeví.

Zlepšení komunikace

Osobně se budu také nově starat o komunikaci s vámi. Poslední dobou jsem tu vídal v komentářích spoustu nezodpovězených otázek a komentářů bez jediné reakce. Pokusím se proto věnovat zdejším diskuzím zvýšenou pozornost a nabádat překladatele, aby si častěji četli vaše komentáře pod videi a také na vaše připomínky reagovali.

Staré známé tváře

V neposlední řadě chceme přivést zpět pár překladatelů, kteří kdysi tvořili páteř celého webu, protože si je pamatujete, víte, že mají dobrý vkus a že umí skvěle překládat. Už teď jsme v kontaktu s několika z nich a vypadá to víc než slibně… :-)
 
Osobně se na novou éru VideaČesky.cz moc těším a věřím, že se nám podaří tento portál s podporou Mladé fronty posunout o krůček dál a vrátit mu jeho „zašlý“ lesk a slávu. V konceptech je momentálně připravena ještě spousta videí, která sem nelze během dvou dnů všechny naládovat, změny v kvalitě výběru videí tedy zřejmě nezaregistrujete ihned, ale věřím, že za pár týdnů nebo měsíců už budete cítit, že se něco změnilo a že svítá na lepší časy.

Jsme rádi, že jste s námi!

BugHer0

74 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:7
Počet zobrazení:14 875

Komentáře (147)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

Zdarec. Nebudu se stranit a taktéž přidám do diskuze špetku s mojí dosavadní zkušeností s kanálem videacesky. Když mě paměť neklame, tak první video, které jsem zde viděl, bylo Nuda o hodině dějepisu. Od té doby jsem se stal pravidelným divákem. V té době frčel hlavně Jon Lajoie, Ray William Johnson a v komentářích dominoval Nojby, průkopník trollingu a teď už i legenda. Díky němu jsem se stal vůči trollům imunní, takže mu patří mé díky.
Co se týče nového vzhledu, tak zrovna mně nervy nijak nedráždí. Dokonce můžu říct, že už jsem si i zvykl. Mé milované talk show pořady zde dostávají dost prostoru nato, aby mě naplnili spokojeností.
Co mě mrzí je, že jsem nikdy nenašel čas na to, abych Vám všem překladatelům a adminům za Vaši skvěle odvedenou práci poděkoval. Budiž tedy toto vlákno místem, kde tuhle doslova nevděčnost odčiním velkým DĚKUJI. Jste vážně borci a borkyně.
Navíc bych velice rád přiložil ruku k dílu a vypomohl Vám uskutečnit nápad se psaním článků a recenzí. Pokusím se ve volném sepsat nějaká témata a vypracovat pár článků a pošlu Vám je na přehodnocení. Pokud se Vám něco z toho bude líbit, velice rad Vám nabídnu své služby.

70

Odpovědět

Petře, díky moc jak za pochvalu, tak i za snahu vypomoct. Už jen to, že jsi letitým divákem a pamatuješ Nojbyho, je příslibem, že bys mohl psát čtivé články se špetkou nostalgie. Budu se těšit, až je pošleš. :-)

20

Odpovědět

Ahoj, nový web vypadá pěkně, ale mám pár drobností. To že nejsou videa vycentrovaná na střed mi chvíli dělalo problém, ale už jsem si zvykl, větší problém mám s tou horní lištou na vyhledávání, která mě vyloženě s**e:) -> mám malej displej a kvůli tý liště se mě nevejde celý video.
Ještě na starém webu bylo inzerováno, že bude mnohem lepší systém štítků/tagů -> prosím používejte je. Minimálně tam přidejte jazyk videa. Vím, přes 90% je to angličtina, ale k vyhledání třeba francouských videí by to docela bodlo. Ale celkově bych doporučil používat víc tagy.

10

Odpovědět

Ta lišta je asi na programátory. Systém tagů se opravdu vylepšil - právě tím, že se omezil jejich počet. Kdysi tu měl tag třeba i "kůň nebo "táta" a byl v tom celkově hrozný bordel. Teď máme u každého videa dva až tři tagy a funguje to mnohem líp. Nicméně souhlasím, že jazyk by tam měl být taky. Ten jsem na původním webu v tazích měli, ale při předělávání webu na nový je bývalý majitel zřejmě neshledal tak důležitými a bohužel zmizeli. Pokusím se zjednat nápravu. ;-)

30

Odpovědět

Tak to je perfektní :-) Přidávám se k ostatním a přeju hodně štěstí a zdaru! Chodím na videacesky od roku 2011, kdy mi kamarád řekl, že viděl na internetu skvělé video o starých konzolových hrách (AVGN :-) ). Několik let jsem tuhle stránku navštěvoval každý den, protože jsem zjistil, že i ostatní videa jsou perfektní. Musím se ale přiznat, že teď už sem chodím jenom tak jednou za týden. Zkontroluju, jestli mě něco neosloví a odcházím. Videí je málo a hlavně kvalita výběru upadla. Každý si na videacesky našel to svoje. Já jsem zrovna zbožňoval naučná a zajímavá technická videa jako Vsauce, Kurzgesagt, Numberphile, Veritasium a podobné. Vím že vycházejí dál a snažím se na ně dívat v originále, ale u těchto typů videí, kde je spousta speciálních slov a významů, co se moc nepoužívají, už moje angličtina a slovní zásoba prostě nestačí. Teď už prakticky nevycházejí a v kategorii naučná se objevují, promiň mi to slovo, "hovadiny" typu 15 nejúžasnějších povolání na světě a podobně. Ale to jsem jen odbočil, všeobecně šla kvalita výběru překládaných videí dolů.
Už teď se těším a určitě sem budu chodit zase častěji. Vzpomínám si, jak jsem loni na vánoce čekal, že se tady jako dárek objeví nějaká dávka oblíbených videí typu AVGN nebo něco podobného. Psal jsem pod videa, že už se těším, jak to vypukne a ono nic :-) Teď už je mi jasné, že tento rok se to nestane :-)
Pokud můžu napsat ještě pár postřehů k novému designu, tak bych určitě uvítal, kdyby se dole vedle tlačítek další a předchozí objevila ještě nějáká možnost delšího skoku když hledám nějaké starší video u kterého nevím přesně název. Taky by se mohly změnit popisky videí v seznamu, kdy časový údaj "před více jak rokem" neříká absolutně nic, když vím, že hledám video, které jsem viděl někdy na jaře 2015. Někdo níže napsal, že by bylo taky dobré, kdybych si ve svém profilu mohl najít svoje komentáře a videa u kterých jsem ten komentář napsal. Myslím si, že je to perfektní nápad.
Takže ještě jednou přeji tobě i webu videacesky jenom to nejlepší a návrat do starých kolejí :-)

40

Odpovědět

Díky za podporu. Ten text "více jak před rokem" se mi taky nelíbí a budu se určitě zasazovat o jeho předělání, i když máme teď k řešení spoustu problému s vyšší prioritou. Prosíme o trpělivost a snad se tu budeš zase dobře bavit. :-)

00

Odpovědět

To jsem rád, že jsi zpět a doufám, že ti to půjde jako předtím. Chyb tu je až dost a jak již bylo napsáno, obkecávat to dokola nemá cenu. Proto nezbývá nic jiného, než popřát hodně štěstí :)

00

Odpovědět

Díky moc, dej nám čas a věřím, že budeš spokojen. :-)

00

Odpovědět

Vítej zpátky! Tobě i novému vedení přeji, aby elán vydržel.
Za mě si na webseriály moc nepotrpím, pokud je nechytnu už od prvního dílu; mám raději jednorázová videa, protože přece jen představují menší časový závazek. Ale je i pár těch, co neměly tolik dílů nebo ty díly byly krátké, které jsem si tu za tu dobu tady docela oblíbil.
Mimochodem, zopakuji jeden dotaz z minulého měsíce, co zůstal bez odpovědi; neplánujete upravit řazení komentářů? Jakmile vznikne 3.-4. úroveň komentářů, začne z toho být hrozný guláš (např. tady je pořadí 1. → 2. → 4. → 3.: http://videacesky.cz/video/steve-hughes-urazeny-no-a-co#comment-291080 ). Je tam sice napsáno "Reakce na komentář: – –" a čas odeslání (a neviditelné odsazení nějakých 5px), ale to už není vidět na první pohled a člověk to musí luštit a porovnávat s předchozími příspěvky, aby zjistil, v jakém pořadí diskuze proběhla. Stačilo by větší odsazení, popř. nechat rovnou max 2 úrovně.

Každopádně (JaaJ mi odpusť další sentimentální žvást) tohle vypadá na dost dobré zprávy… tak hodně štěstí!

00

Odpovědět

Přečti si článek

00

Odpovědět

+R3diÁ, vidíš, to jsem přehlédl. Dík.

00

Odpovědět

Předělání řazení komentářů je momentálně jednou z hlavních priorit, hned po dokončení dark modu. ;-)

10

Odpovědět

Zdravím, když píšeš, že se plánuje návrat některých bývalých překladatelů, znamená to i návrat Janici?:-D
Její videa jsou celkem legendární, i když trochu jiným způsobem..:-D

00

Odpovědět

Ne, sverdo. Janica se nevrátí. :-)

00

Odpovědět

Fascinuje mě, jak se pod každým videem/článkem vyrojí nesmysly o vlastnictví. Lidi tu koukají na poučná videa s infografikou o různých společenských problémech a historických událostech a potom tu plácají nesmysly o vlastnické struktuře.

-- MAFRA, a.s. = Mladá fronta DNES a iDnes.cz = Andrej Babiš = konglomerát Agrofert

nemá nic společného s vydavatelstvím:

-- Mladá fronta, a. s. = součást CN Invest a.s., spadající pod Czech News Center a.s. = E15, Živě.cz, Mobilmania.cz... nedávno došlo k nějakým změnám a figuruje tam třeba i Blesk.cz = Patrik Tkáč a Daniel Křetínský = vlastně tam nějakým způsobem figuruje i Penta (Vltava-Labe Press a Bauer Media)

https://cs.wikipedia.org/wiki/MAFRA
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mlad%C3%A1_fronta

Pokud si člověk otevře obchodní rejstříky, tak je to tam hezky vidět. Znovu opakuji - pište to prosím vždy pod každým článkem.

10

Odpovědět

Jo jo, už jsem to tu taky psal. Každopádně díky za připomenutí. Beztak se najde spousta lidí, kteří si to nepřečtou, a budou tu dál nadávat, že patříme Babišovi.

10

Odpovědět

+BugHer0Zběžně jsem podíval na přehledy největších vydavatelů, ono to vypadá, že sami mezi sebou přeprodávají tituly a nevědí co s nimi. Polovička titulů chybí v ceníku inzerce, případně tam jsou ty, které dávno nevlastní.

Navíc do toho hromada zmatených názvů - například zatímco české Hospodářské noviny (Economia, a.s.) patří Bakalovi, slovenské Hospodárske noviny vlastní Babiš (MAFRA Slovakia, a.s., dříve ECOPRESS, a.s. původně založené Bakalou).

Na českém a slovenském mediálním trhu se v roce 2016 nejspíš vyzná jen ten, co si vezme velkou plachtu a začne na ni čmárat vlastnické struktury podle obchodních rejstříků.

00

Odpovědět

+-HoNY-http://www.mediaguru.cz/2016/03/infografika-aktualizovana-mapa-vlastniku-medii/#.V7yfrfmLSHs

Nevím, do jaké míry je to přesné, občas tam jsou určitě nesrovnalosti.

00

Odpovědět

Budete pravidelně překládat i SNL??
Díky.

00

Odpovědět

Asi jo, ale spíš občasně. ;-)

00

Odpovědět

Ok, tak tu ještě asi chvíli zůstanu.

120

Odpovědět

Vítej zpátky!

20

Odpovědět

+JohnSorrowTen pozér by stejně nikam nešel :/

20

Odpovědět

+R3dibruh

10

Odpovědět

+ZlopánOMG ty ses vrátil!:D

01

Odpovědět

Jak dlouho ty tady si, ty tu si už taky nějaký ten pátek ne? mám pocit že tu si podobně dlouho jako já(rok 2010), možná i dýl

10

Odpovědět

+SalemAsi dva měsíce od prvního spuštění webu jsem se zaregistroval.

20

Odpovědět

+Zlopánto je teda vlastně kdy? já jsem až od srpna. Ale tvoje starý trolingi tu dlouho nebyly.

00

Odpovědět

Díky moc a hodně štěstí, na málokterém webu se člověk zapletl do komentářů pod videem tak moc že se ještě po týdnu vracel na stránku videa a musel reagovat na úplně nové názory a byla z toho nová debata.

00

Odpovědět

Díky za podporu. Snad tu zase zažiješ vášnivé debaty. :-)

00

Odpovědět

Diky za tvuj prispevek ani nevis jak mi to zvedlo naladu. Na vas Web lezu uz par let a to co se tu ted delo me opravdu mrzelo a nemohl jsem zapomenout jake to tu bylo za tvoji vlady:)) Tak at ti to vyjde a urcite se tu potkame. S uctou Anonymni divak

80

Odpovědět

Díky, anonymní diváku a zvaž registraci, ať už nejsi tak anonymní a můžeš využívat nové funkce nového webu. :-)

00

Odpovědět

Menší OT (ale aktuálně je vás tu víc): Vyhledávání opraveno! Klidně ho otestujte a dejte vědět, zda ještě narazíte na nějaký problém.

40

Odpovědět

Na videacesky chodím už nějaký ten pátek - myšleno v letech. Pravdou je, že mi tu dost věcí chybí. Jsem ale raději ticháček a nějak jsem se do hádek a diskuzí nezapojoval :) Ať žije neutralita :D Každopádně kdyby byla potřeba pomoc s webem po technické stránce, jsem k dispozici. v IT se pohybuji už téměř 10 let :) Jinak přeji pevné nervy ať vyjde vše co chcete. Nejvíc mě ale štve AdBlock popup okno. Ignoruje výjimky a vypínat ho trvale nebudu.

50

Odpovědět

Jsi už v oboru IT několik let ale nastavit vyjímku v AdBlocku neumíš??? Faceplam.

05

Odpovědět

+Nighters...Ale on neřekl, že neumí nastavit vyjímku v AdBlocku. Spíš že nechce.

00

Odpovědět

+Nighters...Já jsem napsal, že na to, aby se nezobrazovalo Popup okno co videacesky mají a je to příšerně otravný (a maj to i jiné weby - f**k s touhle agresivní formou reklamy), se musí vypnout celý doplněk v prohlížeči, prostě zakázat. A výjimky na weby adblock ignoruje. Facepalm. Nejprve si přečtu co píšu a pak na to reaguju, chytráku :) Pro chytráčky jako ty je nutno se tu takhle do podrobna rozepsat. Ostatní to chápou zcela jistě dobře.

20

Odpovědět

+Warezz.KŽe nejde nastavit vyjímka pro jeden web a u ostatních je adblock zapnutý jde, jen tu má někdo levé ruce a velkou hubu.

01

Odpovědět

+Nighters...Mr. chytrej, hleď si svého, nikdo na ty kecy není zvědavej :) Důvod, proč jsem se do diskuzí nezapojoval je jasný - blbečci a rádoby chytráci honící si ego u compu jako ty a zřejmě to stále přetrvává. Když už máš potřebu si tu vylévat svou dokonalou chytrost, alespoň se registruj a nehraj si tu na anonyma :) Možná to jde, ale ne tady a možná už jsou weby díky adblocku chytřejší a adblock už tak není dokonalý jako býval. Nejdřív fakta pak kecy vole. Dál to nehodlám rozebírat.

00

Odpovědět

+Warezz.KRegistrovaný tu jsem, jen jsem zhnilý se zdlouhavě přihlašovat (je to blbě vyřešený). Nick mám jinak stejný. Je dobře, že tu nepíšeš komentáře, protože jak tak čtu jsi docela agresivní člověk, co jen uráží a píše samé vulgarity.

00

Odpovědět

+Nighters...Nevím, kdo tu začal s agresí první a opírat se do mě :) A ano, agresivní člověk svým způsobem jsem, jelikož si nic jiného v dnešní době lidi nezaslouží. Hloupé ovce :) Neházím však všechny do jednoho pytle. Nenechám si nic líbit. Tahle debata stejně už vede úplně jinam. Nemá smysl v tom pokračovat. Jestli chceš, měj poslední slovo. Já už se do toho zapojovat nehodlám.

00

Odpovědět

Díky za podporu. Na úpravu webu tu teď je dost lidí, takže to by snad neměl být problém...

00

Odpovědět

A nainstalovat Tampermonkey a Anti-Adblock killer je po 10 let IT moc velka veda...

10

Odpovědět

Děkujeme moc!

20

Odpovědět

Není zač! :-)

00

Odpovědět

A co takhle založit fórum? :)

11

Odpovědět

To zatím nezvažujeme. Na starém webu kdysi bylo a moc to tam nežilo. Myslím, že není teď úplně potřeba...

10
Další